Καλώς ήρθατε στο Ενδοχώρα Ηρακλείου   Click to listen highlighted text! Καλώς ήρθατε στο Ενδοχώρα Ηρακλείου Powered By GSpeech
 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τοπικές Επιχειρήσεις

Ανάπτυξη Ενδοχώρας Δήμου Ηρακλείου

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου με την πλούσια παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, υιοθετώντας το σύγχρονο πνεύμα της επιχειρηματικότητας, έχει εκταθεί και εκσυγχρονίζεται και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Επικεντρώνεται στην επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και ταυτόχρονα παρουσιάζει έντονη σύγχρονη οικιστική (αναπαλαιώσεις, ανοικοδομήσεις, διασώσεις, ανακατασκευές, κ.λπ.), πολιτισμική (εκδηλώσεις τοπικές και διεθνούς εμβέλειας), τουριστική (αγροτουριστικά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ.λπ.), βιομηχανική, βιοτεχνική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ο επισκέπτης συναντά ιδιαίτερα στις περιόδους συγκομιδής, να λειτουργούν σύγχρονα εργοστάσια επεξεργασίας του ελαιοκάρπου (ελαιοτριβεία), μονάδες συσκευασίας και τυποποίησης του λαδιού, μονάδες επεξεργασίας, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής ελαιοκομικών προϊόντων (βρώσιμες ελιές, Θρούμπες, Τσακιστές, Κολυμπάδες, Σταφιδολιές, ελαιόπαστα, κ.λπ.) με γνωστές ονομασίες και διεθνείς διακρίσεις. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Κορωνέικα ελαιόδεντρα (οξύτητας 0,1 – 1%) αποτελεί για την περιοχή σταθερά αναγνωρισμένη αξία.

Λειτουργούν σύγχρονες μονάδες παραλαβής, επεξεργασίας και οινοποίησης διαφόρων τύπων σταφυλιών που παράγουν συμβατικοί ή βιολογικοί αμπελώνες σε πολλά χωριά (π.χ. Δαφνές, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Ασίτες, Βενεράτο, Προφήτης Ηλίας, Αυγενική, Σκαλάνι, κ.λπ.) με διεθνώς γνωστές ονομασίες, αναγνωρισμένες ως ΠΟΠ και με αρκετά τοπικά και διεθνή βραβεία στο ενεργητικό τους.

Φημισμένα κρασιά όπως ο Λευκός (ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος και γλυκός), ο Ερυθρός (ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος και γλυκός), ο Ερυθρωπός (Ροζέ) (ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος και γλυκός), ο Λιαστός (από λιαστά σταφύλια) από μοναδικές ποικιλίες (όπως: Κοτσιφάλι, Βηλάνα, Αθήρι, Μοσχάτο, Πλυτό, Θραψαθήρι, Sauvignon, Syrah, Cabernet, Merlot, Malvasia di Candia Aromatica, Λαδικινό, Λιάτικο, Ασύρτικο, Βιδιανό, κ.λπ.) αποτελούν την «ταυτότητα» της περιοχής, παράγονται και διακινούνται σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μεγάλο τμήμα του διεθνούς αναγνωρισμένου από την Ε.Ε. Προγράμματος «Δρόμοι του Κρασιού» διέρχεται από τα περισσότερα χωριά της περιφέρειας του Δήμου Ηρακλείου, γεγονός που αποδεικνύει ποιοτική αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα των ποικιλιών του κρασιού και των σταφυλιών που παράγονται στην περιοχή.

Οι κάτοικοι επεξεργάζονται και διαθέτουν στην αγορά με ίδια μέσα το «οικογενειακό» παραγόμενο προϊόν, όπως προϊόντα μελισσοκομίας (μέλι, βασιλικό πολτό, κηρήθρα, κερί), «σπιτικά» γλυκά από τα προϊόντα της περιοχής (γλυκά κουταλιού ή ταψιού, αποξηραμένων φρούτων), προϊόντα άρτου (ψωμί, παξιμάδι, γλυκά, βουτήματα, κ.λπ.) με ιδιαίτερη νοστιμιά.

Πλήθος άλλες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες (π.χ. συνεργεία επισκευών, εμπορικά, Μίνι και Σούπερ Μάρκετ, επεξεργασίας και εμπορίας βοτάνων και αρωματικών φυτών, παραγωγής και εμπορίας κηπευτικών και βιολογικών προϊόντων, ρακοκάζανα, καταστήματα γεωργικών εφοδίων, πτηνοτροφεία, κρεοπωλεία, παραγωγής φυτωρίων, κ.λπ.) εδρεύουν και λειτουργούν καθιστώντας την ενδοχώρα του Δήμου έναν εκτός των τειχών δυναμικό οικονομικό οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν κάθε τυχούσα ανάγκη ή επιθυμία του επισκέπτη τους.

Χάρτης με Τοπικές Επιχειρήσεις της Ενδοχώρας Ηρακλείου:

 

Προσωπικός Ξεναγός
    Show the options

Από :  ή εισάγετε διεύθυνση 

Έως :  ή εισάγετε διεύθυνση 

Η Κρήτη λόγω της γεωγραφικής της θέσης, των κλιματικών συνθηκών και της γεωλογικής της ιστορίας θεωρείται από τους Βοτανολόγους παράδεισος βοτάνων, καθώς έχουν καταγραφεί 1.742 είδη φυτών, 159 από τα οποία είναι ενδημικά, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετά ενδημικά υποείδη, ποικιλίες και υβρίδια.

Φρούτα – Κηπευτικά – Χόρτα

Ο Κρητικός στη διατροφή του έχει εντάξει απαραιτήτως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια παίζουν και είναι διεθνώς γνωστό ότι καταναλώνει αρκετά απ’ αυτά σε καθημερινή σχεδόν βάση. Γιαυτό και φροντίζει απαρέγκλιτα για την ποιότητα και τη φυσική παραγωγή τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-2013
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Εγγραφή στα νέα μας

Subscribe to our newsletter to always be up to date! See more, learn more.
Click to listen highlighted text! Powered By Multix Co.