Καλώς ήρθατε στο Ενδοχώρα Ηρακλείου   Click to listen highlighted text! Καλώς ήρθατε στο Ενδοχώρα Ηρακλείου Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa

Ενημέρωση για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΑΑΤ εντοπίστηκαν νέα κρούσματα του επιβλαβή οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa στην περιφέρεια της Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής της Ηπειρωτικής Γαλλίας και στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας της Ηπειρωτικής Ισπανίας.

 

Η συνεχής εμφάνιση νέων προσβολών από τον παραπάνω οργανισμό καραντίνας πρέπει να κρατά σε επιφυλακή τα φυτώρια και κέντρα εμπορίας φυτών Κρητης, τα καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων και τους παραγωγούς.

 

Για το σκοπό αυτό όλοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε τα φυτά που προμηθεύονται να συνοδεύονται από τα απαραίτητα φυτοϋγειονομικά έγγραφα και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την οποιαδήποτε πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων του εν λόγω βακτηρίου.

 

Επισυνάπτεται έγγραφο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου με περισσότερες πληροφορίες.

 

Click to listen highlighted text! Powered By Multix Co.