Ιδαία Οινοποιητική

Ιδαία μυθική ονομασία της Κρήτης

Η Ιδαία Οινοποιητική βρίσκεται στη καρδιά του κρητικού αμπελώνα στη περιφέρεια Μαλεβιζίου στο χωριο Βενεράτο .η περιοχη ανηκει στη ζωνη Ο.Π.Α.Π. Δαφνές (ονομασια προελευσεως ανωτερας ποιοτητας ) και απεχει 17 χλμ απο το Ηράκλειο.

Η περιφερεια υπηρξε αμπελοινικο κεντρο κατα την αρχαιοτητα αποδειξη αυτου τα αρχαϊκα και ρωμαϊκα πατητηρια που εχουν βρεθει και φυσικα το ονομα της περιφερειας (μαλεβίζι) το οποιο προηρθε απο τους γνωστους οινους μαλβαζια . σε αυτη την περιοχη που το οινολογικο ενδιαφερων ειναι εντονο εγινε απο τον οινολογος βασιλειο λαδερος η επιλογη της ιδρυσης του οινοποιειου τo1998. με την προοπτικη να προβαλει με τον καλυτερο δυνατο τροπο τις τοπικες ποικιλιες τις περιοχης τοσο με τις νεες τεχνικες οσο και την προσεκτικη επιλογη της πρωτης υλης που να του επιτρεπουν τη δημιουργια εκλεκτων κρασιων με ισχυρη προσωπικοτητα και συγκροτημενο αρωματικο χαρακτηρα.

Το σημα της εταιρειας ειναι η οκταφυλλη μαργαριτα η οποια προερχεται απο το δισκο της Φαιστού που για τους αρχαιους μινωιτες συμβολιζε το αστερι του σειριου

Επικοινωνία:
Βενεράτο Ηρακλείου, T.K. 70011
Τηλ: 2102440396 και 6973768053
ΦΑΞ 210 244 0396
info@idaiawine.gr
http://www.idaiawine.gr/