Οινοποιείο Μπουτάρη

ΚΤΗΜΑ ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ

Φανταξομέτοχο σημαίνει «το μετόχι των φαντασμάτων». Ο θρύλος που δημιουργήθηκε για να προστατέψει το Μετόχι από τις επιδρομές των πειρατών, «προστατεύει» σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης. Το Οινοποιείο της εταιρίας Μπουτάρη στην Κρήτη.

Το κτήμα Φανταξομέτοχο απλωμένο σε 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα ενός καταπράσινου ειδυλλιακού τοπίου, βρίσκεται μέσα στην Αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Αρχάνες, στο δρόμο προς το χωριό Μυρτιά, πατρίδα του Καζαντζάκη και σε ελάχιστη απόσταση από την Κνωσό.

Η φύτευση του κτήματος άρχισε το 1990 στα πλαίσια της οργανωμένης διερεύνησης της εταιρίας Μπουτάρη για το ποιοτικό δυναμικό των Ελληνικών ποικιλιών καθώς και του εγκλιματισμού ξενικών ποικιλιών σε ελληνική γη. Στόχος ήταν το αρμονικό πάντρεμα τους με τις ελληνικές ποικιλίες. Στο κτήμα Φανταξομέτοχο παράγονται το λευκό ξηρό κρασί ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ και το ερυθρό ξηρό ΣΚΑΛΑΝΙ.

Μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του κρασιού και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες φιλοξενίας, να απολαύσει το κρασί του σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις φαγητών.

Το Οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη προσφέρει στον επισκέπτη:
 Οργανωμένη Ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου
 Ξενάγηση στους αμπελώνες του κτήματος Φανταξομέτοχο
 Προβολή πολυθεάματος με θέμα την ιστορία του νησιού
 Μύηση στην τέχνη της οινογευστικής
 Δυνατότητα απόλαυσης κρασιών σε συνδυασμό με παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις
 Δυνατότητα αγοράς κρασιών τρεχουσών και παλαιών εσοδειών
 Δυνατότητα αγοράς βιβλίων και αντικειμένων σχετικών με το κρασί
 Αίθουσα φιλοξενίας για εστίαση 150 ατόμων
 Δυνατότητα συνδυασμού και οργάνωσης επίσκεψης στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους
της Κνωσού και στο μουσείο του Καζαντζάκη

Θα είναι χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στο οινοποιείο μας στο Φανταξομέτοχο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα Φιλοξενίας του οινοποιείου μας.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Σκαλάνι, 701 00 Ηράκλειο Κρήτης
Τ. 2810 731 617, 2810 731750
F. 2810 731 755
e-mail: crete.winery@boutari.gr