Πρότυπο Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου

ο Σεπτέμβριο του 2007 ολοκληρώθηκε η επένδυση του κρασιού η οποία απαρτίζεται από ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο στην Δημοτική Ενότητα Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου όπου υπάρχει η δυνατότητα οινοποίησης και επεξεργασίας ποικιλιακών οινοσταφύλων. Η επεξεργασία και η οινοποίησή τους ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σε μία έκταση 50 στρεμμάτων “παντρέψαμε” τον σύγχρονο τρόπο οινοποίησης, την παραδοσιακή εμπειρία της Κρήτης στο κρασί και την ομορφιά που η Τέχνη διαχέει στον χώρο. Όσο ακόμη το Οινοποιείο ήταν εργοτάξιο, φιλοξένησε καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που σμίλεψαν στους χώρους του πτυχές και απόψεις για τον σύγχρονο οινικό μας πολιτισμό. Με την κίνηση αυτή δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου η μοντέρνα αρχιτεκτονική και ο καλλιτεχνικός ίστρος συνυπάρχουν και υπηρετούν μία παράδοση αιώνων, που είναι ιεροτελεστία του κρασιού στην Κρήτη.

Εκτός από το κτήριο των διοικητικών Υπηρεσιών, υπάρχει ένα υπερσύγχρονο Χημείο και αίθουσες γευστικών δοκιμών και διαλέξεων. Στο υπόγειο του κτηρίου υπάρχουν κάβες παλαίωσης του κρασιού σε δρύινα βαρέλια. Οι παραγωγοί έχουν ειδικό χώρο με χοάνες υποδοχής σταφυλιών, ηλεκτρονική ζύγιση και εκραγιστήρια που καταλήγουν στο εργοστάσιο με τις θηριώδεις ανοξείδωτες δεξαμενές.

Οι κεντρικές αίθουσες του κτηρίου χρησιμεύουν για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις των νέων κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου και σεμινάρια επιμόρφωσης. Ο χώρος είναι επισκέψιμος.

Επικοινωνία:
Αυγενική Ηρακλείου
Τηλ: 2810791250- 2810378000
ΦΑΞ 2810791760 – 2810262333
info@winesofcrete.gr
http://www.winesofcrete.gr