Στον οικισμό του Αγίου Μύρωνα στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής υπάρχει ένας υπεραιωνόβιος ευκάλυπτος όπου δίπλα του υπάρχουν ενετικές κρήνες. Επίσης υπάρχει Ενετική πετρόκτιστη πηγή στην συνοικία της «Κάτω Βρύσης»
Βενετσιάνικη κρήνη του 15ου αιώνα με το οικόσημο του οίκου Quirini στον οικισμό Πενταμόδι.
Κάτω Βρύση Στη Σίβα. Αντίθετα απο την «Πάνω Βρύση», η «Κάτω Βρύση» του χωριού είναι αρκετά νεώτερη. Στον χώρο υπάρχουν σκάφες και πλησταριό.
Στον οικισμό του Προφήτη Ηλία υπάρχει η Μικρή Φοντάνα. Πρόκειται για μια παλιά κρήνη δίπλα στην οποία υπάρχει πλυσταριό όπου χρησιμοποιούσαν παλιά οι γυναίκες του χωριού.
Στον οικισμό των Κερασιών. Οι πλούσιες πηγές νερού που χαρακτηρίζουν ολόκληρη την περιοχή, όπως είναι φυσικό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και των κατοίκων των Κερασίων σε ολόκληρη τη διάρκεια της ιστορίας τους. Γι’ αυτό και σε αρκετά σημεία εντοπίζονται σήμερα εγκαταστάσεις διαχείρισης του νερού, οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από την περίοδο της ενετοκρατίας και μετά. Μία λαξευτή δεξαμενή υπάρχει ακριβώς βόρεια του ναού του Αγίου Σίλα, η οποία λόγω της θέσης θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι παλιότερη από την παρακείμενη εκκλησία. Σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη, καθώς η πρόσβαση σήμερα είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά και επικίνδυνη πρόκειται για μια λαξευμένη στο βράχο θολωτή δεξαμενή διαστάσεων 3 x 2 x 1,5μ., ενώ στο σημείο έχουν βρεθεί πήλινοι αγωγοί μεταφοράς νερού. Ένα ακόμη υδρευτικό συγκρότημα έχει αποκαλυφθεί στη θέση «Κάτω Βαγιά», πιθανόν κατασκευασμένο στην περίοδο της ενετοκρατίας -ίσως και μεταγενέστερα. Αποτελείται από μια ορθογώνια δεξαμενή αρκετά μεγάλων διαστάσεων καθώς και μια πολύ μικρή πεταλόσχημη κατασκευή στη ΝΔ γωνία της. Δίπλα σε αυτήν την εγκατάσταση έχει ακόμη αποκαλυφθεί άλλη μια κρήνη, η οποία μορφολογικά θυμίζει την κρήνη κοντά στο γεφύρι της Αυγενικής.