Ενδοχώρα Δήμου Ηρακλείου

Η ζωή πέρα από τα τείχη της πόλης

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Η «Παρακάνδια» – «ζώνη Ιππολύτης» για το Ηράκλειο – διαθέτει ελκυστικά καταλύμματα για κάθε επιλλογή. Αιχμαλωτίζει η ποιότητα υπηρεσιών, αλλά «καρδιοκλέβει» το πνεύμα της φιλοξενικής διάθεσης.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η περιαστική χώρα του μητροπολιτικού Δήμου Ηρακλείου πέραν των όμορφων χωριών και οικισμών της έχει να επιδείξει ωραίες και αποκαλυπτικές διαδρομές ποικίλου ενδιαφέροντος σε όλη του την έκταση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Και μην… πλείστας αναπαύλας… επορισάμεθα, …., ών καθ’ ημέραν η τέρψις το λυπηρόν εκπλήσσει» (= θεσπίσαμε… πολλές ανάπαυλες, …., έτσι που καθημερινά η ευχαρίστηση ν’ αποδιώχνει τη στεναχώρια). (Θουκ. Επ.[2.38.1]).

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αν το «πορτοφόλι» του Ηρακλείου είναι ολόκληρη η Κρήτη και ειδικότερα ο Νομός του διαχρονικά, οι οικισμοί και τα χωριά του Δήμου είναι το «κέρας της Αμάλθειας» για το Ηράκλειο.

Τελευταία Νέα

Τεχνικά Δελτία Αμπελιού, Μηλιάς, Αχλαδιάς και Εσπεριδοειδών

Συνημμένα θα βρείτε τα από 19-07-2024 Τεχνικά Δελτία Αμπελιού, Μηλιάς, Αχλαδιάς και Εσπεριδοειδών, προς ενημέρωση[…]

2ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/07/24 στον ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών[…]

2ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/07/24 σε ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΡΟΥΚΑΝΙ

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών[…]

Ηράκλειο | Ψηφιακές Διαδρομές Οίνου

Η σχέση των Κρητικών με τον οίνο χάνεται στα βάθη του χρόνου. Τα πρώτα ίχνη οινοποίησης εντοπίζονται στη μινωϊκή εποχή ενώ κατά την Ενετοκρατία τα περίφημα κρητικά κρασιά εξάγονται σε όλη την Ευρώπη.
Σήμερα, στους κυματιστούς λόφους του Ηρακλείου, το εύκρατο κλίμα της περιοχής με τα καλοκαιρινά μελτέμια και τους ήπιους χειμώνες, συνεχίζει να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια αμπελιού.

Χάρτης